Epivir Comp 30x300mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen en adolescenten > 12 jaar

  • Aanbevolen dosering: 300 mg per dag (= 150 mg tweemaal daags of 300 mg eenmaal daags)

Kinderen > 12 jaar

  • > 30 kg: 150 mg tweemaal daags
  • 21 - 30 kg: een half tablet van 150 mg 's ochtends en een heel tablet van 150 mg 's avonds
  • 14 - 21 kg: tweemaal daags een half tablet van 150 mg

Toedieningswijze

  • Met of zonder voedsel
  • Om ervoor te zorgen dat de gehele dosis wordt ingenomen, wordt geadviseerd om de tabletten heel door te slikken zonder ze te breken
  • Voor patiënten die de tabletten niet kunnen doorslikken, kunnen de tabletten worden fijngemaakt en met een kleine hoeveelheid halfvast voedsel of drank vermengd, daarna moet het mengsel onmiddellijk ingenomen worden
Indicatie

Behandeling van retrovirusinfecties : - t.g.v. HIV-infectie bij volwassenen of kinderen met tekens van progressieve of gevorderde immuundeficiëntie, bij voorkeur in combinatie met andere antiretrovirale farmaca... OPGELET: - roeit de infectie niet uit, maar vertraagt enkel de progressie van de ziekte (vooral in tritherapie)!!!

Details
CNK1700608
FabrikantenViiv Healthcare UK Limited
Breedte53 mm
Lengte50 mm
Diepte114 mm
Verpakkingshoeveelheid30
Bijsluiter